luni, 22 decembrie 2008

Blanchete de pui cu orez

Ingrediente:
700 g carne de pui
25 g­ pãtrunjel rãdãcinã
­50 g ceapã
75 g margarinã
­50 g fãinã ­
1 ou
25 g morcovi
1 kg pilaf simplu
50 g lãmâie sau 2 g sare de lãmâie
2 cuburi de gãinã MAGGI

Mod de preparare:
Puiul se curãþã, se trece prin flacãrã, se spalã, se porþioneazã si se sãreazã.
Morcovii, ceapa si pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã, se spalã si se taie felii. Oul se
spalã sub jet de apã rece. Fãina se cerne. Lãmâia se spalã si se extrage sucul.
Puiul se fierbe în apã cu sare, se spumeazã, se adaugã ceapã, morcovi, pãtrunjel
rãdãcinã, cuburile MAGGI si se fierb în continuare. Supa se strecoarã. În 75 g
margarinã se adaugã fãina dizolvatã în 50 ml apã rece, supa rezultatã de la fierberea
puiului, gãlbenusul de ou, sucul de lãmâie, sare dupã gust si se fierb cca 8 minute,
amestecând pentru a nu se forma cocoloase.
Se serveste cald, cu garniturã de orez (pilaf).

Un comentariu:

Sorina spunea...

La multi ani !!! Multa sanatate si fericire in anul ce vine!