miercuri, 10 decembrie 2008

Bors cu carne de miel

carne de miel cu os ­ 450 g ceapã ­ 100 g
ceapã verde 100g morcovi 50g
þelinã rãdãcinã ­ 100 g ulei ­ 30 ml
borº ­ 750 ml pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
leuºtean verde ­ 1 legãturã sare dupã gust
Carnea de miel se porþioneazã, se opãreºte, se spalã cu apã rece. Ceapa
uscatã se curãþã, se spalã, se taie mãrunt. Morcovii ºi þelina se curãþã, se spalã, se
cresteazã. Leuºteanul ºi pãtrunjelul verde se spalã, se taie mãrunt. Borºul se fierbe
ºi se strecoarã. Morcovii ºi þelina se fierb în apã cu sare. Se adaugã ceapã ºi se
fierb împreunã. Se adaugã bucãþile de carne ºi se continuã fierberea. Spre sfârºitul
fierberii se adaugã borº, ceapã verde, ulei ºi se mai fierb 5 minute. Se scot morcovii
ºi þelina. Se adaugã leuºtean ºi 1 pãtrunjel verde, restul se presarã deasupra.
Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: