miercuri, 10 decembrie 2008

Bors cu sfecla si carne de vita

carne de vitã ­ 500 g sfeclã roºie ­ 600 g
ceapã ­ 125 g morcovi ­ 100 g
þelinã rãdãcinã ­ 100 g ulei ­ 30 ml
iaurt ­ 100 g borº ­ 750 ml
sare dupã gust 2 cuburi MAGGI de vitã
Carnea se curãþã de pieliþe, se spalã ºi se porþioneazã în 5 bucãþi. Sfecla se
curãþã de coajã ºi se spalã; 400 g se taie fâºii înguste, iar 200 g se rade fin. Ceapa
se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Morcovii ºi þelina se curãþã, se spalã ºi se taie
în fâºii foarte înguste. Borºul se fierbe ºi se strecoarã. Carnea se fierbe în cca 1,5
l de apã cu sare ºi se spumeazã. Când carnea a fiert pe jumãtate, se adaugã ceapa,
morcovii, þelina, cuburile MAGGI ºi se continuã fierberea. Separat, se înãbuºã
în ulei sfecla tãiatã fâºii înguste, care apoi se adaugã peste legume ºi carne. Din
sfecla rasã se extrage sucul. Dupã ce carnea ºi legumele au fiert, se adaugã borºul.
Se continuã fierberea cca 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu iaurt ºi 2­-3 picãturi de suc de sfeclã deasupra.

Niciun comentariu: