miercuri, 10 decembrie 2008

Bors pescaresc

capete ºi cozi de peºte ­ 700 g morcovi ­ 100 g
ceapã ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g
leuºtean verde ­ 1 legãturã mãrar verde ­ 1 legãturã
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã pastã de tomate ­ 50 g
borº ­ 750 ml sare dupã gust
roºii proaspete/conservã ­ 400 g/200 g
Capetele ºi cozile de peºte se curãþã ºi se spalã. Se scot osul amar ºi urechile.
Morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã, pãstârnacul, þelina ºi ceapa se curãþã, se spalã, se
taie mãrunt. Borºul se fierbe ºi se strecoarã. Leuºteanul, morcovul ºi pãtrunjelul
se spalã, se taie fin. Roºiile proaspete se curãþã, se spalã, se opãresc, se decojesc
ºi se taie felii. Pasta de tomate se dilueazã în 75 ml de apã. Morcovii, þelina,
pãtrunjelul rãdãcinã, pãstârnacul ºi ceapa se fierb în apã clocotitã cu sare. Când
legumele sunt fierte, se adaugã pastã de tomate ºi borº. Dupã 5 minute de fiert se
adaugã bucãþile de peºte ºi se continuã fierberea. Se adaugã roºii, mãrar verde,
leuºtean verde, jumãtate din cantitatea de pãtrunjel verde ºi sare.
Se serveºte cald, cu pãtrunjel verde deasupra

Niciun comentariu: