miercuri, 10 decembrie 2008

Bors polonez

carne de pui 500g costiþã afumatã ­ 50 g
smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g sfeclã roºie ­ 150 g
varzã albã ­ 150 g cartofi ­ 150 g
morcovi ­ 250 g ceapã ­ 100 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã pastã de tomate ­ 50 g
ulei 30ml foi de dafin 23 frunze
oþet ­ 20 ml sare ºi piper boabe dupã gust
2 cuburi MAGGI de gãinã
Carnea de pui se trece prin flacãrã, se spalã ºi se porþioneazã. Sfecla, morcovii
ºi varza albã se curãþã, se spalã, se taie fâºii. Cartofii se curãþã, se spalã, se taie
cuburi. Ceapa ºi pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Costiþa se
taie cuburi. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã. Carnea de pui se fierbe în 2
l de apã ºi se spumeazã. Se adaugã sfeclã, varzã, morcovi, ceapã, cartofi, cuburile
MAGGI, foi de dafin ºi piper. Când carnea ºi legumele sunt fierte, se adaugã
pastã de tomate. Costiþa se înãbuºã în ulei cu oþet. Se adaugã borº ºi se mai fierbe
cca 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel deasupra.

Niciun comentariu: