miercuri, 10 decembrie 2008

Bors rusesc cu spanac

carne de vitã ­ 400 g smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g
ceapã ­ 100 g spanac ­ 500 g
morcovi ­ 100 g ceapã verde ­ 100 g
þelinã rãdãcinã ­ 100 g cartofi ­ 250 g
sfeclã roºie ­ 100 g roºii proaspete/conservã ­ 250g/125g
mãrar ­ 1 legãturã pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
ulei ­ 50 ml borº ­ 750 ml
2 cuburi MAGGI de vitã sare dupã gust
Carnea se curãþã de pieliþe, se spalã ºi se porþioneazã. Ceapa uscatã ºi verde
se curãþã, se spalã, se taie mãrunt. Morcovii, þelina ºi sfecla se curãþã ºi se dau
prin rãzãtoare. Spanacul se curãþã, se spalã, se opãreºte ºi se taie. Cartofii se
curãþã, se spalã, se taie cuburi. Roºiile proaspete se curãþã, se spalã, se opãresc,
se decojesc ºi se taie sferturi. Mãrarul ºi pãtrunjelul se spalã, se taie mãrunt.
Borºul se fierbe ºi se strecoarã. Carnea se fierbe în cca 1,500 l de apã cu sare ºi se
spumeazã. Când carnea este fiartã pe jumãtate, se adaugã legumele (morcovii,
þelina, ceapa) înãbuºite în ulei ºi cuburile MAGGI. Când legumele sunt aproape
fierte se adaugã cartofi, sfeclã roºie, ceapã verde, spanac ºi se mai fierb împreunã
10 minute. Spre sfârºitul fierberii se adaugã roºii, borº ºi jumãtate din cantitatea
de mãrar.
Se serveºte fierbinte, cu smântânã, pãtrunjel ºi mãrar verde deasupra.

Niciun comentariu: