duminică, 7 decembrie 2008

Budinca de ciuperci

Ingrediente:
900 g ciuperci din conservã ­
150 g ceapã ­
250 g margarinã ­ ­
150 g fãinã
­ 200 g caºcaval
5 ouã
700 ml lapte
1 cub MAGGI de ciuperci
50 g pesmet
sare ºi piper

Mod de preparare:
Ciupercile se spalã ºi se taie lame. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Ouãle se spalã; se separã albuºurile de gãlbenuºuri. Caºcavalul se curãþã de coajã
ºi se rade. Fãina ºi pesmetul se cern. Laptele se fierbe. Ciupercile se înãbuºã în
jumãtate din cantitatea de margarinã împreunã cu ceapa, piperul ºi sarea. Se adaugã
cubul MAGGI, cca 400 ml apã fierbinte ºi se fierb înãbuºit pânã scade lichidul.
Separat, se topeºte margarina (75 g), se adaugã fãina dizolvatã în 200 ml lapte
cãlduþ, amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerãri. Se adaugã restul
de lapte ºi gãlbenuºurile amestecate. Compoziþia se uniformizeazã ºi se retrage
vasul de pe foc. Albuºurile se bat spumã, se amestecã cu sosul alb obþinut ºi
ciupercile înãbuºite, rezultând o compoziþie uniformã. Compoziþia se toarnã
într­un vas uns cu margarinã ºi tapetat cu pesmet ºi se introduce la cuptor, la foc
potrivit.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: