duminică, 7 decembrie 2008

Budinca din cascaval

Ingrediente:
150 g margarinã ­ ­
50 ml ulei
­ 200 g smântânã ­
400 g caºcaval
1,200 l lapte
100 g pesmet
5 ouã ­
200 g fãinã ­
sare

Mod de preparare:
Caºcavalul se curãþã de coajã; jumãtate din cantitate se taie cuburi, iar restul
se rade. Laptele se fierbe ºi se rãceºte. Fãina se cerne. Ouãle se spalã; se separã
albuºul de gãlbenuº. Albuºurile se bat spumã. Fãina se amestecã cu 500 ml lapte
rece ºi se toarnã peste 100 g margarinã încãlzitã. Se adaugã restul de lapte ºi se
fierbe la foc mic. Compoziþia obþinutã se rãceºte. Pesmetul se rumeneºte puþin în
ulei. Compoziþia se amestecã cu gãlbenuºurile de ou, sare, caºcavalul (ras ºi
cuburi) ºi albuºurile bãtute spumã. Într­o tavã unsã cu 25 g margarinã ºi tapetatã
cu pesmet se toarnã compoziþia ºi se introduce la cuptor la temperaturã moderatã,
timp de 30 de minute.
Se serveºte caldã, cu smântânã deasupra.

Niciun comentariu: