miercuri, 10 decembrie 2008

Budinca din conopida

conopidã ­ 800 g margarinã/unt ­ 100 g
fãinã ­ 100 g lapte ­ 500 ml
ouã ­ 3 bucãþi pesmet ­ 30 g
smântânã ­ 200 g sare ºi piper dupã gust
1 cub MAGGI de gãinã
Conopida se curãþã, se spalã în mai multe ape, se introduce în apã cu sare ºi
se fierbe. Se lasã sã se rãceascã în lichidul în care a fiert, se scurge ºi se taie
cuburi mici. Fãina ºi pesmetul se cern. Ouãle se spalã; se separã albuºul de
galbenuº. Albuºul se bate spumã. Din fãina dizolvatã în lapte, 50 g unt sau
margarinã ºi cubul MAGGI se preparã un sos. Se lasã sã se rãceascã, se adaugã
sare, gãlbenuºuri, albuºurile bãtute spumã, conopidã, piper ºi se amestecã pentru
uniformizarea compoziþiei. În tava unsã cu unt sau margarinã ºi tapetatã cu pesmet
se aºeazã compoziþia obþinutã; deasuprea se toarnã smântâna. Se introduce în
cuptor cca 20 de minute. Se rãceºte puþin ºi se porþioneazã.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: