luni, 22 decembrie 2008

Budinca din ficat de pui

Ingrediente:
250 g ficat de pui
25 g unt
25 g pesmet
50 ml ulei
­125 g fãinã
500 ml lapte
3 ouã
sare dupã gust

pentru sos :
50 ml vin alb
25 g­ ceapã
15 g mustar
15 g zahãr
50 g morcovi
25ml ulei
500 ml apã
30 g fãinã
sare dupã gust

Mod de preparare:
Morcovii si ceapa se curãþã, se spalã si se taie felii. Ouãle se spalã sub jet de
apã rece, se sparg într­un vas si se bat. Ficatul de pui se spalã si se taie cuburi.
Fãina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe. Ficatul se înãbusã în 25 ml ulei si 25
ml apã. 75 g fãinã se dizolvã în 100 ml lapte rece, se adaugã 25 ml ulei amestecând
continuu pentru a nu se forma cocoloase; se adaugã restul de lapte, sare si se
fierbe, obþinându­se un sos care se rãceste. Sosul se aseazã în tava unsã cu unt si
tapetatã cu pesmet si se niveleazã uniform. Se coace la cuptor cca 15 minute, la
temperaturã moderatã. Dupã coacere, se rãceste si se porþioneazã. Se preparã cel
de­al doilea sos din morcovi si ceapã, care se înãbusã în 25 ml ulei si 25 ml apã.
Se adaugã fãinã dizolvatã în 50 ml apã, se completeazã cu 450 ml de supã rãmasã
si se continuã fierberea 10 minute. Se strecoarã sosul obþinut si se adaugã mustar,
zahãr, vin, sare dupã gust; se mai fierbe încã 2-­3 minute.
Se serveste cald, cu sos alãturi

Niciun comentariu: