joi, 18 decembrie 2008

Budinca din macaroane cu sos tomat

carne de vitã ­ 300 g fãinã ­ 50 g
ceapã ­ 150 g smântânã ­ 100 g
macaroane ­ 300 g ouã ­ 2 bucãþi
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã pesmet ­ 30 g
suc de roºii ­ 400 ml 1/2 cub MAGGI de vitã
ulei/unturã ­ 100 ml (g) sare ºi piper dupã gust
Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie
mãrunt. Carnea se spalã, se taie bucãþi ºi se dã prin maºina de tocat. Ouãle se
spalã. Fãina se cerne, se amestecã cu ouã ºi smântânã. Macaroanele (se pot înlocui
cu orice fel de paste fãinoase) se rup, se introduc în apã clocotitã cu sare, se fierb,
se rãcesc sub jet de apã rece. Carnea tocatã se înãbuºã cu ceapã ºi 1/2 cub MAGGI
în 50 ml ulei (sau 50 g unturã) ºi 100 ml apã. Se lasã sã se rãceascã, se dã din nou
prin maºina de tocat, se adaugã piper, sare, pãtrunjel verde ºi se amestecã. Jumãtate
din cantitatea de macaroane se aºeazã în tava unsã cu ulei sau unturã ºi tapetatã
cu pesmet. Peste macaroane se aºeazã un strat uniform din compoziþia de carne.
Deasupra se aºeazã restul de macaroane ºi se toarnã compoziþia formatã din ou,
fãinã ºi smântânã; se introduce la cuptor, la foc iute, timp de 15 minute.
Se serveºte caldã, cu suc de roºii deasupra.

Niciun comentariu: