joi, 18 decembrie 2008

Budinca din macaroane cu sunca

ºuncã presatã ­ 300 g margarinã ­ 100 g
fãinã ­ 50 g ouã ­ 2 bucãþi
macaroane 300g lapte 300ml
caºcaval ­ 100 g sare ºi piper dupã gust
Ouãle se spalã. ªunca se taie cuburi. Fãina se cerne, se amestecã cu lapte ºi
ouã. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Macaroanele se rup, se introduc în
apã clocotitã cu sare, se fierb ºi se rãcesc sub jet de apã rece. Macaroanele fierte
se amestecã cu ºuncã, piper ºi se aºeazã în tava unsã cu 25 g margarinã; deasupra
se toarnã compoziþia din lapte, fãinã ºi ou. Se presarã caºcaval ras ºi se introduce
la cuptor cca 15 minute.
Macaroanele se pot înlocui cu orice fel de paste fãinoase. Se serveºte caldã,
cu margarinã topitã deasupra.

Niciun comentariu: