miercuri, 10 decembrie 2008

Budinca din spanac

spanac ­ 1,3 kg unt ­ 100 g
ulei ­ 50 ml fãinã ­ 100 g
lapte ­ 500 ml pesmet ­ 100 g
ouã ­ 2 bucãþi caºcaval ­ 100 g
1 cub MAGGI de gãinã sare ºi piper dupã gust
Spanacul se curãþã, se spalã în mai multe ape, se fierbe, se scurge, se
limpezeºte cu apã rece, se scurge din nou ºi se taie mãrunt. Ouãle se spalã sub jet
de apã rece; se separã albuºurile de gãlbenuºuri. Se bat albuºurile spumã.
Caºcavalul se curãþã de coajã, se rade. Fãina ºi pesmetul se cern. În 75 g unt se
adaugã fãinã dizolvatã în 100 ml lapte ºi se amestecã continuu pentru a nu se
forma aglomerãri. Se adaugã cubul MAGGI, cantitatea de lapte rãmasã, spanacul
înãbuºit în ulei ºi se fierb împreunã cca 5 minute. Se pun gãlbenuºurile, sarea,
piperul ºi se dã la o parte vasul de pe foc. Compoziþia se amestecã uºor cu
albuºurile bãtute spumã ºi caºcavalul ras. În tava unsã cu unt ºi tapetatã cu pesmet
se toarnã compoziþia de spanac, se niveleazã suprafaþa ºi se introduce la cuptor
20-­30 minute.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: