luni, 8 decembrie 2008

Bulete berlineze

franzelã coaptã ­ 1 bucatã lapte ­ 200 ml
ceapã ­ 100 g ouã ­ 4 bucãþi
carne de vitã ­ 250 g carne de porc ­ 250 g
pesmet ­ 100 g sare, piper, nucºoarã dupã gust
Franzela se coace la cuptor. Laptele se fierbe ºi se rãceºte. Ceapa se curãþã ºi
se spalã. Carnea de vitã ºi de porc se spalã ºi se dã prin maºina de tocat împreunã
cu pâinea ºi ceapa. Carnea, ceapa ºi franzela se amestecã cu 2 ouã, lapte, sare,
piper ºi nucºoarã. Se formeazã chifteluþe rotunde, care se trec prin fãinã, ou ºi
pesmet. Se prãjesc în 300 ml ulei.
Se servesc calde.

Niciun comentariu: