miercuri, 10 decembrie 2008

Cartofi cu smantana ardelenesti

cartofi ­ 1,5 kg fãinã ­ 50 g
ceapã ­ 100 g boia de ardei dulce ­ 2 g
foi de dafin 23frunze ulei 100ml
smântânã ­ 100 g oþet ­ 5 ml
1 cub MAGGI de gãinã sare dupã gust
Cartofii se curãþã, se spalã, se taie cuburi. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie
mãrunt. Fãina se cerne. Ceapa se înãbuºã în ulei ºi 100 ml apã. Se adaugã cartofi,
sare, boia de ardei, foi de dafin, cubul MAGGI, apã ºi se continuã fierberea.
Când cartofii sunt aproape fierþi, se adaugã fãinã dizolvatã în apã ºi se mai fierb
5 minute. Se dã la o parte vasul de pe foc ºi se adaugã smântânã ºi oþetul.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: