miercuri, 10 decembrie 2008

Cartofi cu smantana

cartofi 1kg ulei 100ml
ceapã ­ 100 g boia de ardei dulce ­ 1 g
fãinã ­ 50 g smântânã ­ 100 g
mãrar verde ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust
1/2 cub MAGGI de gãinã
Cartofii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie
mãrunt. Fãina se cerne. Mãrarul se spalã, se taie mãrunt. Ceapa se înãbuºã în ulei
ºi 100 ml de apã; se adaugã fãinã dizolvatã în apã rece ºi se amestecã continuu,
pentru a nu forma aglomerãri. Se adaugã cartofi, boia de ardei dulce, jumãtatea
de cub MAGGI, sare ºi apa necesarã fierberii. Spre sfârºitul fierberii se adaugã
mãrar verde ºi smântânã.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: