miercuri, 10 decembrie 2008

Cartofi cu sunca gratinati

ºuncã presatã ­ 250 g ceapã ­ 150 g
castraveþi muraþi ­ 200 g muºtar ­ 30 g
pastã de tomate ­ 50 g cartofi ­ 900 g
fãinã ­ 50 g lapte 250 ml
smântânã ­ 125 g caºcaval ­ 50 g
unt/margarinã ­ 30 g unturã ­ 100 g
1/2 cub MAGGI de gãinã sare ºi piper dupã gust
ªunca presatã se taie cuburi. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt, se
opãreºte ºi apoi se îndepãrteazã apa. Castraveþii muraþi se curãþã de coajã ºi seminþe
ºi se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml apã. Cartofii se spalã, se
curãþã, se spalã din nou, se taie cuburi, se introduc în apã cu sare, se fierb, se
scurg ºi se rãcesc. Fãina se cerne. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Ceapa
se înãbuºã în 75 g unturã ºi 50 ml apã, se adaugã fãinã dizolvatã în lapte, muºtar,
pastã de tomate ºi jumãtatea de cub MAGGI; totul se fierbe 5 minute. Se ia vasul
de pe foc, se adaugã ºuncã, castraveþi, cartofi, smântânã, sare ºi piper dupã gust.
În tava unsã cu unturã se toarnã compoziþia obþinutã, se niveleazã, se adaugã
deasupra caºcaval ras, bucãþele de unt (sau margarinã) ºi se introduce la cuptor
pentru gratinare.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: