miercuri, 10 decembrie 2008

Cartofi gratinati cu branza de vaci

cartofi ­ 1,3 kg brânzã de vaci ­ 250 g
fãinã ­ 50 g lapte ­ 300 m
ouã ­ 2 bucãþi caºcaval ­ 100 g
smântânã ­ 100 g unt ­ 100 g
sare dupã gust
Cartofii se spalã, se pun la fiert în apã cu sare, se fierb, se decojesc ºi se taie
felii subþiri. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Fãina se cerne. Ouãle se
spalã sub jet de apã rece. În 75 g de unt încãlzit se adaugã fãinã dizolvatã în 100
ml lapte ºi se amestecã continuu, pentru a nu se forma cocoloaºe. Se adaugã
restul de lapte, smântânã, ou ºi se continuã fierberea. Sosul obþinut se amestecã
cu cartofii, brânza de vaci ºi 50 g caºcaval. În tava unsã cu unt se aºeazã
compoziþia, se presarã caºcaval ºi se introduce în cuptor pentru gratinare.
Se serveºte cald, cu unt topit deasupra.

Niciun comentariu: