miercuri, 10 decembrie 2008

Cartofi parizieni

cartofi ­ 1,4 kg ouã ­ 4 bucãþi
fãinã ­ 100 g unt/margarinã ­ 100 g
smântânã ­ 75 g lapte ­ 250 ml
1/2 cub MAGGI de gãinã sare dupã gust
Cartofii se spalã, se fierb în coajã, se curãþã de coajã ºi se taie felii. Ouãle se
spalã sub jet de apã rece, se fierb pânã la consistenþã tare, se curãþã ºi se taie felii.
Fãina se cerne. Laptele se fierbe. Fãina se dizolvã în 100 ml lapte. Se adaugã 50
g de unt înfierbântat ºi se înãbuºã, amestecând continuu pentru a nu se forma
aglomerãri. Se adaugã restul de lapte, jumãtatea de cub MAGGI ºi se continuã
fierberea pânã se formeazã sosul. Peste sos se adaugã cartofii, smântâna, sarea ºi
se fierb împreunã. Se ia vasul de pe foc. Jumãtate din cantitate se aºeazã într­o
tavã unsã cu unt sau margarinã; deasupra se pun felii de ou plus restul compoziþiei
de cartofi, unt (margarinã) ºi se introduce la cuptor pentru gratinare.
Se serveºte cald, cu unt topit deasupra.

Niciun comentariu: