luni, 22 decembrie 2008

Cartofi umpluti cu carne de pui

Ingrediente:
2 kg cartofi
400g carne de pui
100 g ceapã
­100 ml ulei
50 g fãinã
50 g unt
150 ml lapte
1 ou
­100 g smântânã
50g cascaval
1 legãturã pãtrunjel verde ­
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Carnea de pui se spalã si se porþioneazã. Cartofii se aleg de mãrime egalã, se
spalã, se coc în coajã la cuptor si se taie sub formã de barchetã. Oul se spalã sub
jet de apã rece. Cascavalul se curãþã de coajã si se rade. Fãina se cerne. Pãtrunjelul
verde se spalã si se taie mãrunt. Ceapa se curãþã, se spalã si se taie mãrunt.
Carnea de pui se fierbe în apã cu sare; se spumeazã. Ceapa se înãbusã în 50 ml
ulei si 50 ml apã. Dupã ce a fiert, carnea se rãceste si se dã prin masina de tocat
împreunã cu ceapa, apoi se amestecã cu sare, piper, ouã si pãtrunjel. Cu aceastã
compoziþie se umplu cartofii, care se aseazã în tava unsã cu 25 ml ulei. Din fãinã,
ouã, lapte, smântânã si sare se preparã un sos, care se toarnã peste cartofii umpluþi.
Deasupra se adaugã cascaval ras si se gratineazã în cuptor 5-­7 minute. Se serveste
cald.

Niciun comentariu: