miercuri, 10 decembrie 2008

Cartofi umpluti cu orez

cartofi ­ 600 g ceapã ­ 50 g
orez 60g ulei 75g
smântânã ­ 75 g fãinã ­ 200 g
caºcaval ­ 50 g margarinã ­ 50 g
pãtrunjel ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust
Cartofii se spalã, se fierb în coajã, se curãþã ºi se scoate miezul. Ceapa se
curãþã, se spalã, se taie mãrunt, se opãreºte; se îndepãrteazã apa. Orezul se curãþã
de impuritãþi ºi se spalã. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã, se taie mãrunt.
Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Fãina se cerne. Orezul se înãbuºã în 50
g de ulei ºi se adaugã 100 ml apã. În margarina încãlzitã se adaugã fãina dizolvatã
în cca 400 ml apã, smântânã ºi sare; se fierb 10 minute ºi se adaugã sucul de
lãmâie. Din orez, ceapã, piper, pãtrunjel verde ºi miez de cartofi, se preparã o
compoziþie cu care se umplu cartofii aºezaþi într­o tavã unsã cu 25 ml ulei, peste
care se toarnã sosul de smântânã ºi caºcaval ras. Se introduce la cuptor ºi se
gratineazã.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: