miercuri, 10 decembrie 2008

Cartofi umpluti

Ingrediente:
200 g cartofi ­
200 g brânzã telemea de oi ­
50 g unt
30 ml ulei
1 legãturã pãtrunjel verde
­2 g boia de ardei dulce ­
125 g smântânã ­
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Cartofii se spalã, se introduc în apã cu sare, se fierb, se curãþã de coajã, se
taie în douã si se scoate miezul. Brânza se spalã, se rade. Pãtrunjelul verde se
spalã, se taie mãrunt. Oul se spalã sub jet de apã rece. Brânza se amestecã cu ou,
sare, boia, piper si unt. Cu aceastã compoziþie se umplu cartofii. În tava unsã cu
ulei se aseazã cartofii si se introduc la cuptor 30 minute pentru gratinare.
Se serveste cald, cu smântânã si pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: