duminică, 7 decembrie 2008

Cartofi umputi cu legume

Ingrediente:
500 g cartofi ­
100 g mazãre conservã ­
100 g fasole verde conservã ­ ­
50 g ciuperci conservã
­ 100 g costiþã afumatã
2 ouã
100 g roºii proaspete
50 g ­ unt ­
50 ml ulei
sare

Mod de preparare:
Cartofii de mãrime egalã se spalã, se curãþã de coajã, se spalã din nou ºi se
scobesc la mijloc. Costiþa se taie mãrunt. Morcovii se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Ciupercile ºi fasolea conservã se scurg de lichid, se spalã ºi se taie mãrunt.
Mazãrea se scurge de lichid ºi se spalã. Roºiile se spalã ºi se taie felii. Morcovii
se fierb în apã cu sare. Ciupercile, fasolea ºi mazãrea se înãbuºã în unt. Se rãceºte
ºi se adaugã ouãle, sarea, costiþa ºi morcovii. Cartofii se umplu cu aceastã
compoziþie ºi se aºeazã într­o tavã cu 200 ml ulei. Se introduce cca 30 de minute
la cuptor, la temperaturã moderatã.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: