marți, 2 decembrie 2008

Chec cu mere si nuci

500 g mere curăţate şi tăiate în felii, ½ de lămâie (suc şi coajă rasă), 4 linguri de
brandy, rom sau esenţă, 50 g stafide, 100 g nucă tăiată, un vârf de cuţit de
ghimbir sau scorţişoară, 200 g unt moale, 150 g zahăr, 3 ouă, 300 g făină şi 2
linguriţe de praf de copt Dr. Oetker. 75 g gem de caise, încălzit şi trecut prin sită,
nuci întregi pentru decorat şi 2 linguri de zahăr pudră – pentru glazură.
Se încinge cuptorul la temperatură bună (200 grade), se unge cu ulei o tavă de chec şi
se tapetează cu făină. Amestecaţi merele cu două linguri de suc de lămâie. Separat se
pun brandy, stafidele, nucile şi ghimbirul. În alt vas, amestecaţi untul, zahărul, coaja
de lămâie cu mixerul timp de cinci minute, apoi adăugaţi ouăle şi bateţi bine până
devine ca o pastă. Adăugaţi merele şi cerneţi deasupra făina şi praful de copt.
Amestecaţi bine cu o lingură şi adăugaţi stafidele cu nucile şi ghimbirul. Puneţi
compoziţia în tavă cu lingura şi daţi la foc tare timp de 30 de minute, apoi reduceţi
temperatura la 180 de grade şi lăsaţi să stea până la o oră. După ce s-a copt, lăsaţi
câteva minute, apoi răsturnaţi pe un grătar de sârmă.

Niciun comentariu: