marți, 2 decembrie 2008

Chec cu stafide si sos de lamaie

6 ouă, 8 linguri de zahăr, 1 ½ cană de făină, un pachet de margarină Bunica,
coajă de lămâie, 100 g stafide înmuiate în coniac, sare şi vanilie. Pentru sos se pun
zeama de la 2 lămâi, 4 linguri de zahăr, 100 g rom, 50 g stafide şi 50 g migdale
sau fistic.
Se amestecă toate la un loc şi se fierbe compoziţia timp de cinci minute. Când este
sosul legat, turnăm peste checul copt şi decorăm cu felii de lămâie. Se bat ouăle cu
sare, apoi se pune zahărul şi margarina tăiată cubuleţe, mirodeniile şi se bate
compoziţia cu mixerul până devine spumoasă, apoi se adaugă făina şi un praf de
copt. Se coace în tavă tapetată cu unt şi făină, timp de patruzeci şi cinci de minute.
După ce s-a copt, îl punem pe un platou şi la final îl decorăm cu lămâie şi sirop.

Niciun comentariu: