luni, 8 decembrie 2008

Chi-choren

fãinã ­ 400 g unt ­ 250 g
ouã ­ 7 bucãþi costiþã/slãninã afumatã ­ 200 g
ºuncã presatã ­ 150 g caºcaval ­ 100 g
smântânã ­ 300 g sare dupã gust
Costiþa afumatã se taie felii mici. ªunca presatã se taie felii subþiri ºi cuburi
mici. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Ouãle se spalã. Costiþa se înãbuºã
în 25 g de unt. Se scoate separat. În grãsimea rãmasã se înãbuºã ºunca, se amestecã
cu costiþa sau slãnina ºi se lasã sã se rãceascã. Fãina se frãmântã cu 200 g de unt,
2 ouã, sare ºi puþinã apã. Se obþine un aluat de consistenþã moale, care se lasã 15
minute în repaos. Aluatul se întinde în foaie cu grosime de 3 cm ºi se aºeazã
într­o tavã unsã. Peste foaie se aºeazã ºunca ºi costiþa sau slãnina. Separat se bat
5 ouã cu smântânã; se adaugã caºcavalul, 25 g unt încãlzit ºi sare. Compoziþia se
toarnã peste foaia cu ºuncã ºi costiþã. Se coace la cuptor, la foc potrivit, cca
20-30
de minute.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: