joi, 11 decembrie 2008

Chiftele din cartofi cu mazare sote

mazãre verde proaspãtã/conservã ­ 550 g/350 g
cartofi ­ 1,5 kg ouã ­ 2 bucãþi
fãinã ­ 125 g ulei ­ 100 ml
unt ­ 50 g zahãr ­ 15 g
sare dupã gust
Cartofii se spalã, se introduc în apã cu sare, se fierb în coajã, se scurg, se
curãþã ºi se dau prin maºina de tocat. Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Fãina se
cerne. Mazãrea proaspãtã se curãþã, se spalã, se fierbe ºi se scurge de lichid.
(Mazãrea conservatã se scurge de lichid ºi se spalã sub jet de apã rece). Cartofii
se frãmântã cu 100 g fãinã ºi cu ouãle ºi se porþioneazã în bucãþi egale. Se
modeleazã cu fãinã sub formã de chiftele ºi se prãjesc în ulei. Mazãrea se soteazã
în unt; se adaugã sare ºi zahãr.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: