joi, 11 decembrie 2008

Chiftele din cartofi cu sos de lamaie

750 g cartofi ­
100 g fãinã ­
2 ouã
100 g ceapã
100 ml ulei ­
20 g lãmâie ­
150 ml lapte
­ sare ºi piper dupã gust.

Mod de preparare:
Cartofii se spalã, se fierb în apã cu sare, se curãþã de coajã. Ceapa se curãþã,
se spalã, se taie mãrunt, se opãreºte; apa se îndepãrteazã. Pãtrunjelul verde se
spalã, se taie mãrunt. Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Lãmâia se spalã ºi se
extrage sucul. Ceapa se înãbuºã în 50 ml ulei ºi se dã prin maºina de tocat împreunã
cu cartofii. Se amestecã cu 75 g fãinã, ou, piper, sare ºi pãtrunjel verde. Compoziþia
se modeleazã sub formã de chiftele de mãrime potrivitã, care se prãjesc în ulei.
Sosul de lãmâie se preparã din suc de lãmâie, fãinã dizolvatã în lapte ºi sare,
amestecându­se continuu. Se fierbe 5 minute. Chiftelele se servesc cu sosul de
lãmâie.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: