joi, 11 decembrie 2008

Chiftelute din legume

750 g cartofi
200 g morcovi
200 g þelinã rãdãcinã
150 g fãinã ­
100 ml ulei
50g unt
2 oua
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Cartofii se fierb în apã cu sare si se curãþã de coajã. Morcovii si þelina se
curãþã, se spalã, se introduc în apã cu sare, se fierb, se scurg. Ceapa se curãþã, se
spalã si se taie mãrunt. Fãina se cerne. Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Ceapa
se înãbusã în 50 ml ulei si 50 ml apã. Cartofii, morcovii, þelina se dau prin masina
de tocat si se amestecã cu ceapã, sare, piper, ouã, obþinându­se o compoziþie din
care se formeazã chifteluþe, care apoi se prãjesc pe ambele pãrþi.
Se serveste cald, cu unt topit deasupra.

Niciun comentariu: