luni, 8 decembrie 2008

Chiftelute semivegetale

carne de vitã ­ 200 g carne de porc ­ 200 g
morcovi ­ 200 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g ceapã ­ 50 g
cartofi ­ 200 g ouã ­ 2 bucãþi
fãinã ­ 100 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
fãinã ­ 100 g ulei ­ 300 ml
sare ºi piper dupã gust
Carnea se spalã ºi se taie bucãþi. Morcovii, þelina, pãtrunjelul rãdãcinã, ºi
cartofii se spalã, se curãþã, se spalã din nou ºi se taie în patru. Ceapa ºi pãtrunjelul
verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ouãle se spalã. Fãina se cerne. Morcovii,
þelina, pãtrunjelul rãdãcinã ºi cartofii se fierb în apã cu sare; se lasã la rece, apoi
se dau prin maºina de tocat împreunã cu carnea. Se amestecã cu ceapã, ouã,
pãtrunjel verde, sare, piper ºi se frãmântã. Se modeleazã rotund, folosind fãinã.
Se prãjesc în ulei.
Se servesc calde.

Niciun comentariu: