luni, 8 decembrie 2008

Chiftelute speciale

carne de vitã ­ 300 g carne de porc ­ 300 g
ceapã ­ 150 g cartofi ­ 200 g
ouã ­ 2 bucãþi pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
fãinã ­ 100 g unturã sau ulei ­ 300 g
sare ºi piper dupã gust
Carnea se spalã, se curãþã de pieliþe ºi se taie bucãþi. Ceapa se curãþã, se
spalã ºi se taie bucãþi mari. Cartofii se spalã, se curãþã de coajã ºi se spalã din
nou. Ouãle se spalã. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Fãina
se cerne. Carnea se dã prin maºina de tocat. Ceapa se înãbuºã în 50 g unturã sau
ulei ºi 100 ml apã, împreunã cu carnea tocatã. Compoziþia obþinutã se amestecã
cu cartofii raºi, ouãle, pãtrunjelul verde, sare ºi piper. Se amestecã bine ºi, cu
ajutorul fãinii, se modeleazã chifteluþe mici, rotunde, care se prãjesc în unturã
sau ulei.
Se servesc fierbinþi.

Niciun comentariu: