vineri, 5 decembrie 2008

Chochete din ou cu sos tartar

Ingrediente:
600 g sos tartar
600 ml lapte
­100 g margarinã
100 g fãinã
5 ouã
piper mãcinat dupã gust

pentru pané:
3 ouã
75 g fãinã
300 g pesmet
200 g usturoi
sare dupã gust

Mod de preparare:
Cinci ouã se spalã, se fierb pânã ajung de consistenþã tare, se rãcesc, se
curãþã ºi se taie în bucãþi mari. Fãina ºi pesmetul se cern. Laptele se fierbe ºi se
rãceºte. Se preparã sosul tartar conform reþetei de mai sus. Fãina se amestecã cu
laptele, se adaugã peste margarina topitã ºi se fierb. Compoziþia se rãceºte ºi se
amestecã cu 3 ouã nefierte, sare, piper ºi ouãle fierte. Se modeleazã crochetele
(bastonaºe lungi de cca 3 cm ºi cu diametrul de 1 cm) ºi se trec prin fãinã, ouã
bãtut ºi pesmet. Se rumenesc în unturã.
Se servesc reci, în combinaþie cu sos tartar.

Niciun comentariu: