miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba ardeleneasca cu carne de manzat

piept de mânzat cu os ­ 500 g ceapã ­ 100 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g
tarhon verde ­ 30 g morcovi ­ 100 g
smântânã ­ 200 g ouã ­ 2 gãlbenuºuri
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã oþet ­ 30 ml
2 cuburi MAGGI de vitã sare dupã gust
Carnea se spalã ºi se porþioneazã. Pãtrunjelul rãdãcinã, pãstârnacul ºi
morcovii se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Orezul se alege de impuritãþi, se spalã în 2­3 ape ºi se fierbe. Ouãle se
spalã; se separã albuºurile de gãlbenuºuri. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie
mãrunt. Tarhonul se spalã, se opãreºte ºi se taie mãrunt. Carnea se fierbe în cca 2
l de apã cu sare ºi se spumeazã. Se adaugã morcovi, pãstârnac, pãtrunjel rãdãcinã,
ceapã, cuburile MAGGI ºi se fierb împreunã. Se adaugã orez, tarhon ºi o
compoziþie formatã din gãlbenuºuri ºi smântânã. Dupã 5­10 minute de fierbere
se adaugã sare ºi oþet.
Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: