miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba ardeleneasca cu carne de miel

carne de miel cu os ­ 400 g ceapã ­ 100 g
morcovi ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g
tarhon verde ­ 25 g ulei ­ 50 ml
smântânã ­ 200 g ouã ­ 2 gãlbenuºuri
orez ­ 50 g oþet ­ 30 ml
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare dupã gust
2 cuburi MAGGI de vitã
Carnea se spalã. Morcovii, þelina, pãstârnacul ºi pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã,
se spalã ºi se taie mãrunt. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Orezul se
alege de impuritãþi, se spalã bine în 3­4 ape ºi se fierbe. Ouãle se spalã; se separã
albuºurile de gãlbenuºuri. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Tarhonul
se spalã, se opãreºte ºi se taie mãrunt. Carnea se fierbe în cca 2 l de apã cu sare ºi
se spumeazã. Se adaugã morcovii, þelina, pãstârnacul, pãtrunjelul rãdãcinã,
cuburile MAGGI ºi ceapa înãbuºite în ulei. Carnea fiartã se scoate separat, se
porþioneazã ºi se adaugã în ciorbã. Se continuã fierberea. Se adaugã orez, smântâna
amestecatã cu gãlbenuºurile, tarhon, oþet ºi sare ºi se mai fierbe cca 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: