miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba ardeleneasca cu carne de porc

carne de porc ­ 350 g morcovi ­ 100 g
ceapã ­ 100 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g tarhon verde ­ 30 g
smântânã ­ 200 g ouã ­ 3 gãlbenuºuri
orez ­ 50 g oþet ­ 30 ml
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare dupã gust
Carnea se spalã ºi se porþioneazã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã, pãstârnacul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Orezul se alege de impuritãþi, se spalã în 2-­3 ape ºi se fierbe. Ouãle se spalã; se
separã albuºurile de gãlbenuºuri. Tarhonul se spalã, se opãreºte ºi se taie mãrunt.
Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Carnea se fierbe în cca 2-­3 l de apã cu
sare ºi se spumeazã. Se pun ceapã, morcovi, pãstârnac, pãtrunjel rãdãcinã ºi se
fierb împreunã. Când carnea ºi legumele au fiert, se adaugã orez, tarhon ºi
compoziþia alcãtuitã din gãlbenuºuri, smântânã, oþet, sare ºi se continuã fierberea
cca 10 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: