marți, 9 decembrie 2008

Ciorba ardeleneasca cu loboda

supã de oase* ­ 1 l sau 1 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de vitã
lobodã ­ 800 g ceapã ­ 100 g
morcovi ­ 50 g þelinã rãdãcinã ­ 50 g
ceapã verde ­ 100 g tarhon verde ­ 30 g
ulei ­ 50 ml iaurt/smântânã ­ 200 g/100 g
ouã ­ 2 gãlbenuºuri pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
orez ­ 30 g oþet ­ 30 ml
sare dupã gust
Loboda se curãþã, se spalã ºi se taie fâºii. Ceapa, morcovii ºi þelina se curãþã,
se spalã ºi se taie mãrunt. Orezul se curãþã de impuritãþi, se spalã ºi se fierbe.
Tarhonul se spalã, se opãreºte ºi se taie mãrunt. Ceapa verde ºi pãtrunjelul se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ouãle se spalã sub jet de apã rece; se separã
albuºurile de gãlbenuºuri. Se preparã supa de oase, care se fierbe împreunã cu
morcovii, ceapa ºi þelina înãbuºite în ulei. Când legumele sunt aproape fierte, se
adaugã ceapa verde, orezul ºi loboda. Dupã 5 minute de fierbere, se pune oþet ºi
compoziþia de ouã, iaurt, tarhon ºi sare; se mai fierb 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: