marți, 9 decembrie 2008

Ciorba bulgareasca

ceapã ­ 125 g roºii proaspete ­ 250 g
cartofi 250 g ardei iute 5 g
ulei 25 ml fidea 50 g
boia de ardei dulce ­ 2 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare dupã gust
Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt ºi se opãreºte. Roºiile se spalã ºi se
taie felii. Cartofii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi mici. Ardeiul iute se curãþã,
se spalã ºi se taie mãrunt. Pãtrunjelul verde se curãþã ºi se toacã mãrunt. Cartofii,
ceapa ºi ardeiul se înãbuºã în ulei cu 50 ml apã; se adaugã boia de ardei dulce,
sare, cca 1,5 l apã ºi se fierbe 10 minute. Înainte de sfârºitul fierberii se adaugã
fideaua ºi jumãtate din pãtrunjelul verde.
Se serveºte fierbinte, cu restul de pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: