miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba cu carne de berbec si legume

carne de berbec cu os ­ 400 g morcovi ­ 100 g
ceapã ­ 70 g cartofi ­ 200 g
ardei gras ­ 100 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 80 g
roºii proaspete/conservate ­ 150 /75 g pastã de tomate ­ 50 g
borº* ­ 1 l leuºtean verde ­ 1 legãturã
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã 2 cuburi MAGGI de vitã
sare dupã gust
Carnea de berbec se spalã, se porþioneazã, se opãreºte ºi se spalã din nou în
douã, trei ape. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Morcovii, pãtrunjelul
rãdãcinã, pãstârnacul ºi þelina se curãþã, se spalã ºi se taie triunghiuri sau cuburi.
Ardeiul gras ºi cartofii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Roºiile proaspete se
spalã, se opãresc, se decojesc ºi se taie în sferturi. Leuºteanul ºi pãtrunjelul verde
se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Borºul se fierbe ºi se strecoarã. Carnea se
pune la fiert în cca 1 l de apã rece cu sare. Se spumeazã. Când carnea este fiartã
pe jumãtate se adaugã morcovi, þelinã, pãtrunjel rãdãcinã, pãstârnac, ceapã, cartofi,
ardei gras, cuburile MAGGI ºi se continuã fierberea. Se adaugã pastã de tomate,
borº, leuºtean, roºii ºi se fierbe cca 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: