miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba cu carne de manzat (a la grec)

piept de mânzat cu os ­ 500 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
morcovi ­ 100 g ceapã ­ 100 g
ouã ­ 2 gãlbenuºuri smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g
mãrar verde ­ 1 legãturã sare de lãmâie ­ 2 g
2 cuburi MAGGI de vitã sare dupã gust
Carnea de mânzat se spalã ºi se porþioneazã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Morcovii, pãstârnacul, pãtrunjelul rãdãcinã ºi þelina se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Ouãle se spalã sub jet de apã rece; se separã gãlbenuºurile
de albuºuri. Mãrarul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Orezul se alege de impuritãþi,
se spalã ºi se fierbe. Carnea se fierbe în cca 2 l de apã cu sare; se spumeazã. Se
adaugã ceapã, morcovi, pãstârnac, pãtrunjel rãdãcinã, þelinã ºi cuburile MAGGI;
se fierb cca 10 minute. Când carnea ºi legumele sunt fierte, se adaugã orezul ºi o
compoziþie alcãtuitã din gãlbenuºuri ºi smântânã (sau iaurt). Se adaugã sare de
lãmâie ºi mãrar verde.
Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: