miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba cu carne de miel (a la grec)

carne de miel cu os ­ 400 g morcovi ­ 100 g
ceapã ­ 100 g ceapã verde ­ 100 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g
ulei ­ 50 ml smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g
orez ­ 50 g ouã ­ 2 gãlbenuºuri
mãrar verde ­ 1 legãturã sare de lãmâie ­ 2 g
2 cuburi MAGGI de vitã sare dupã gust
Carnea de miel se spalã. Morcovii, þelina, pãstârnacul ºi pãtrunjelul rãdãcinã
se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ceapa ºi ceapa verde se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Orezul se alege de impuritãþi, se spalã ºi se fierbe. Ouãle se spalã
sub jet de apã rece; se separã albuºurile de gãlbenuºuri. Mãrarul verde se spalã ºi
se taie mãrunt. Ciorba se fierbe în cca 2 l de apã cu sare ºi se spumeazã. Se
adaugã morcovii, þelina, pãstârnacul, pãtrunjelul rãdãcinã, cuburile MAGGI ºi
ceapa înãbuºite în ulei. Carnea fiartã se scoate separat ºi se porþioneazã. Se
continuã fierberea, adãugându­se orez, ceapã verde ºi o compoziþie alcãtuitã din
gãlbenuºuri ºi smântânã sau iaurt. Se continuã fierberea încã 5 minute. Se adaugã
mãrar verde, sare de lãmâie ºi sare dupã gust.
Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: