miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba cu carne de porc (a la grec)

500 g piept de porc cu os
100 g morcovi
­ 100 g þelinã rãdãcinã
100 g pãtrunjel rãdãcinã
­ 100 g pãstârnac rãdãcinã
100 g ceapã
50 g orez
100 g smântânã sau 200 g iaurt
2 gãlbenusuri ouã ­
­1 legãturã mãrar verde
sare de lãmâie si sare dupã gust

Mod de preparare:
Carnea de porc se spalã si se porþioneazã. Morcovii, pãstârnacul, pãtrunjelul
rãdãcinã si þelina se curãþã, se spalã, se taie cuburi. Ceapa se curãþã, se spalã, se
taie mãrunt. Orezul se alege de impuritãþi, se spalã si se fierbe. Ouãle se spalã
sub jet de apã rece; se separã albusurile de gãlbenusuri. Mãrarul verde se spalã si
se taie mãrunt. Carnea se fierbe în cca 2 l apã cu sare si se spumeazã. Se adaugã
morcovi, pãstârnac, pãtrunjel rãdãcinã, þelinã, ceapã. Când carnea si legumele
sunt aproape fierte se adaugã orez, compoziþia de gãlbenusuri si smântânã (sau
iaurt). Se mai fierb 5­7 minute. Deasupra se presarã mãrar verde, sare de lãmâie
si se mai fierb 5 minute.
Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: