miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba cu carne de pui si rosii

carne de pui ­ 400 g morcovi ­ 100 g
ceapã ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
orez ­ 50 g leuºtean verde ­ 1 legãturã
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare dupã gust
roºii proaspete/conservate ­ 200 g/100 g
2 cuburi MAGGI de gãinã
Carnea de pui se curãþã, se trece prin flacãrã ºi se spalã. Ceapa, morcovii ºi
þelina se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Roºiile proaspete se spalã, se opãresc
ºi se decojesc. Orezul se alege de impuritãþi, se spalã, se fierbe ºi se trece sub jet
de apã rece. Leuºteanul, pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Carnea de
pui se fierbe timp de 10 minute în cca 1,500 l de apã cu sare ºi se spumeazã. Se
adaugã morcovii, þelina, ceapa ºi cuburile MAGGI. Când carnea ºi legumele
sunt fierte, se pun roºiile ºi orezul. Se adaugã leuºteanul ºi pãtrunjelul verde (1
din cantitate).
Se serveºte fierbinte; deasupra se presarã restul de pãtrunjel verde.

Niciun comentariu: