miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba cu carne de vita (a la grec)

Ingrediente:
­400 g c­arne de vitã
100 g ceapã
­100 g morcovi
100 g smântânã sau 200 g iaurt
­ 2 gãlbenusuri ouã
50 g orez
100 g þelinã rãdãcinã ­
100 g pãtrunjel rãdãcinã
100 g pãstârnac rãdãcinã
1 legãturãmãrar verde
sare de lãmâie si sare dupã gust
2 cuburi MAGGI de vitã

Mod de preparare:
Carnea se spalã si se porþioneazã. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt.
Morcovii, þelina, pãstârnacul si pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã, se spalã, se taie
cuburi. Ouãle se spalã; se separã albusurile de gãlbenusuri. Orezul se alege de
impuritãþi, se spalã, se fierbe. Mãrarul verde se curãþã, se spalã si se taie mãrunt.
Carnea se fierbe în cca 2 l de apã si se spumeazã. Se adaugã morcovi, þelinã,
pãstârnac, pãtrunjel, ceapã, cuburile MAGGI si se fierb împreunã. Se continuã
fierberea adãugând orez si compoziþia de galbenus cu smântânã (sau iaurt). Se
adaugã mãrar, sare de lãmâie, sare si se mai fierbe 5 minute. Se serveste fierbinte.

Niciun comentariu: