miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba cu carne de vita si legume

carne de vitã ­ 400 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g
morcovi ­ 150 g ceapã ­ 100 g
cartofi ­ 400 g roºii proaspete ­ 200 g
borº/sare de lãmâie ­ 750 ml/3 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
leuºtean verde ­ 1 legãturã 2 cuburi MAGGI de vitã
sare dupã gust
Carnea de vitã se spalã ºi se porþioneazã. Þelina, morcovii, pãtrunjelul
rãdãcinã ºi pãstârnacul se curãþã, se spalã, se taie cuburi. Ceapa se curãþã, se
spalã, se taie mãrunt. Pãtrunjelul ºi leuºteanul verde se spalã, se taie mãrunt.
Cartofii se curãþã, se spalã, se taie cuburi. Roºiile proaspete se spalã, se opãresc,
se decojesc ºi se taie felii. Borºul se fierbe ºi se strecoarã. Carnea se fierbe în cca
2 l de apã cu sare ºi se spumeazã. Când carnea este fiartã pe jumãtate se adaugã
þelinã, morcovi, pãtrunjel rãdãcinã, pãstârnac, ceapã, cartofi ºi cuburile MAGGI.
Când cartofii au fiert, se adaugã pastã de tomate, roºii, leuºtean verde, borº ºi
sare. Se mai fierbe 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: