marți, 9 decembrie 2008

Ciorba cu dovlecei (a la grec)

supã de oase* ­ 1,5 l sau 1,5 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de vitã
dovlecei proaspeti ­ 800 g ceapã ­ 100 g
morcovi ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 50 g pãstârnac rãdãcinã ­ 50 g
ulei ­ 50 ml smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g
orez ­ 50 g ouã ­ 2 gãlbenuºuri
mãrar verde ­ 1 legãturã sare de lãmâie ­ 2 g
sare dupã gust
Dovleceii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Morcovii, þelina, pãtrunjelul rãdãcinã, pãstârnacul se curãþã, se spalã
ºi se taie mãrunt. Orezul se alege de impuritãþi, se spalã ºi se fierbe. Ouãle se trec
prin jet de apã rece; se separã albuºurile de gãlbenuºuri. Se preparã supa de oase,
care se fierbe împreunã cu þelina, morcovii, pãstârnacul, pãtrunjelul rãdãcinã ºi
ceapa înãbuºite în ulei. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugã dovleceii,
orezul fiert ºi se continuã fierberea. Se adaugã compoziþia alcãtuitã din gãlbenuºuri
ºi smântânã; se continuã fierberea încã 5 minute. Se presarã sare de lãmâie, mãrar
ºi se mai fierbe 5 minute.
Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: