marți, 9 decembrie 2008

Ciorba cu dovlecei

supã de oase* ­ 1,5 l sau 1,5 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de vitã
dovlecei proaspeþi ­ 800 g ceapã ­ 100 g
smântânã/iaurt ­ 200 g/100 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g morcovi ­ 100 g
orez ­ 30 g oþet ­ 30 ml
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã mãrar verde ­ 1 legãturã
sare de lãmâie ­ 3 g sare dupã gust
Þelina, morcovii, pãstârnacul ºi pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Dovleceii se curãþã, se
spalã ºi se taie cuburi. Pãtrunjelul, mãrarul se spalã ºi se taie mãrunt. Se preparã
supa de oase. Orezul se alege de impuritãþi, se spalã, se fierbe ºi se trece sub jet
de apã rece. Supa de oase se fierbe împreunã cu morcovii, þelina, pãstârnacul,
pãtrunjelul rãdãcinã ºi ceapa înãbuºite în ulei. Când legumele sunt aproape fierte
se adaugã orezul, oþetul, dovleceii ºi smântâna. Se presarã sare de lãmâie, mãrar
ºi sare ºi se fierb încã 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra

Niciun comentariu: