miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba cu perisoare (a la grec)

carne de vitã ­ 300 g orez ­ 100 g
ceapã ­ 100 g ouã ­ 2 bucãþi
smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g 3 cuburi MAGGI de vitã
morcovi ­ 100 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
mãrar verde ­ 1 legãturã sare de lãmâie ºi sare dupã gust
Ceapa se curãþã ºi se spalã. 50g de ceapã se taie mãrunt; restul se taie sferturi.
Carnea se spalã, se taie bucãþi ºi se dã prin maºina de tocat împreunã cu ceapa
tãiatã sferturi. Morcovii, pãstârnacul, pãtrunjelul rãdãcinã ºi þelina rãdãcinã, se
curãþã, se spalã, se taie mãrunt. Ouãle se spalã cu jet de apã rece. Se separã
albuºul ºi gãlbenuºul unui ou. Ceapa, morcovii, þelina rãdãcinã, pãtrunjelul,
pãstârnacul rãdãcinã ºi cuburile MAGGI se pun la fiert în 2 l de apã. În carnea
tocatã se adaugã un ou, 1 legãturã de pãtrunjel verde, orez ºi sare. Se amestecã ºi
se formeazã periºoare, care se aºeazã pe un platou stropit cu apã. Când legumele
sunt aproape fierte, se adaugã orezul; periºoarele ºi se mai fierb cca 10 minute.
Se preparã o compoziþie alcãtuitã din gãlbenuº ºi smântânã, care se adaugã în
ciorbã. Se mai fierbe cca 10 minute. Se adaugã sare de lãmâie dupã gust ºi mãrar
verde. Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: