marți, 9 decembrie 2008

Ciorba cu salata verde

salatã verde ­ 1 kg ceapã ­ 150 g
costiþã afumatã ­ 100 g smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g
ouã ­ 2 bucãþi ulei ­ 70 ml
oþet ­ 30 ml sare dupã gust
Salata verde se curãþã, se spalã fiecare frunzã sub jet de apã rece ºi se taie fâºii.
Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ouãle se spalã ºi se separã albuºurile de
gãlbenuºuri. Fãina se cerne. Ceapa se fierbe în 2 l de apã cu sare. Când ceapa este
aproape fiartã se adaugã salata înãbuºitã în 50 ml ulei ºi 50 ml apã ºi costiþa înãbuºitã
separat în 25 ml apã. Din smântânã sau iaurt amestecate cu gãlbenuºurile de ou se
preparã o compoziþie care se adaugã la ciorbã. Se continuã fierberea cca 10 minute.
Separat, se bat albuºurile; se preparã o omletã, care se taie bucãþi ºi se pune în
ciorbã, împreunã cu oþetul. Se mai fierbe cca 5 minute.
Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: