marți, 9 decembrie 2008

Ciorba cu spanac

spanac proaspãt ­ 500 g ceapã ­ 100 g
ardei gras 50g morcovi 50g
orez ­ 20 g pastã de tomate ­ 50 g
ulei ­ 50 ml borº* ­ 1 l
leuºtean verde ­ 1 legãturã sare dupã gust
Spanacul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Ardeiul gras ºi morcovii, se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Leuºteanul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Orezul se alege de impuritãþi, se
spalã ºi se fierbe în 200 ml apã. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã sau borº
fiert. Spanacul se înãbuºã în 50 ml ulei ºi se pune la fiert împreunã cu ceapã,
ardei gras ºi morcov. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugã restul de borº
fiert, pastã de tomate, orezul fiert ºi sare dupã gust. Se mai lasã la fiert încã 5
minute.
Se serveºte fierbinte, cu leuºtean verde deasupra.

Niciun comentariu: