miercuri, 10 decembrie 2008

Ciorba taraneasca cu carne de porc

carne de porc (pulpã sau spatã) ­ 400 g
morcovi ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
ceapã ­ 100 g cartofi ­ 250 g
ardei gras ­ 50 g roºii proaspete ­ 250 g
pastã de tomate ­ 50 g borº ­ 750 ml
leuºtean verde ­ 1 legãturã pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare dupã gust
Carnea se spalã ºi se porþioneazã. Morcovii, þelina, pãstârnacul ºi pãtrunjelul
rãdãcinã se curãþã, se spalã ºi se taie triunghiuri. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Ardeii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Roºiile se curãþã, se spalã,
se opãresc, se decojesc ºi se taie felii. Leuºteanul, pãtrunjelul se spalã ºi se taie
mãrunt. Borºul se fierbe ºi se strecoarã. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã.
Carnea se fierbe în cca 2 l de apã cu sare ºi se spumeazã. Se adaugã morcovi,
þelinã, pãstârnac, pãtrunjel rãdãcinã, ceapã ºi se fierb împreunã. Se continuã
fierberea, laolaltã cu cartofii ºi ardeiul gras. Se adaugã pastã de tomate, roºii,
borº, leuºtean, sare ºi se mai fierb 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra

Niciun comentariu: